Türk-Telekom ile ”İş Dünyası’nda Uyum”

Aikimode Aiki Akademi kurucusu Oğuzhan Başkurt Sensei Türk-Telekom çalışanlarıyla Ankara’daki  Telekom’un Genel Merkezi’nde “İş dünyasında uyum ve ekip çalışmasının önemi” konulu bir çalışma yaptı. Türk-Telekom çalışanları için Aikido sanatının şirket içindeki uyumu arttırmada nasıl etkili rol oynayabileceği vurgulandı. Çalışanların saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde şirketi daha ileriye götürebilmek için Aikido sanatının temel bileşenleri üzerinde duruldu. Çalışanlar için motivasyonel ve mental anlamda keyifli geçen çalışmada tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

Eğitim Temaları

  • Bütünlük – Eyrensel enerji ile uyum
  • Saygınlık – Etiket
  • Karakteriniz – Hanmi (duruş)
  • Manevra, Hareket şekli
  • Kriz yönetimi
  • Önceniz ve sonranız
  • Nefesle kendini kontrol altında tutabilme
  • Eşit şartlarda rekabet
  • Kuvvetli rakibe karşı rekabet
  • Silahlı rakibe karşı rekabet
  • Çoklu rekabet stratejileri
  • Rakibin enerjisini kendisine karşı kullanabilmek
  • Gerçek zafer kendinize karşı kazandığınızdır

Bilim İlaç ile ”İş Yaşamın’da Aikido”

Aikimode Aiki Akademi Antalya Belek Atlantis otelde ilaç sektörünün öncü firmalarından Bilim İlaç’a “iş yaşamında aikido” seminerini başarı ile tamamladı.

Oğuzhan Başkurt Sensei tarafından verilen eğitimde savaş sanatı kavramının şirketler için ne denli önemli olduğu vurgulandı. Eğitimin Antalya Belek kumsallarında rahat bir konseptte gerçekleşmesi de Bilim İlaç çalışanlarının motivasyonuna katkıda bulundu. Yaklaşık 120 kişinin katıldığı seminerde savaş mesafesı, yer değiştirmenin önemi ve denge bozma prensipleri anlatıldı.

Eğitimin sonunda tüm katılımcılara Aikimode Aiki Akademi başarı sertifikası verildi.

Budo Konsept – Daikin

Oğuzhan Başkurt Sensei İklimlendirme teknolojilerinde Dünya’nın 1 numarası Daikin (Airfel) çalışanlarına Kıbrıs Acapulco Otel’de Budo(Savaş Sanatı) stratejileri eğitimi verdi.

Türkiye’nin dörtbir yanından eğitime katılan yaklaşık 120 kişi için çok faydalı geçen eğitim büyük beğeni topladı. Eğitimde gerçek yaşam ve savaş sanatları kavramlarının ortak paydaları ele alındı.Doğru zamanlama, uygun mesafe ve denge bozma prensiplerinin anlatıldığı eğitimde, mutlu ve başarılı olabilmek için olması gereken temel kavramlardan da bahsedildi.

Eğitim sonrası Oğuzhan Başkurt Sensei Aikimode Aiki Akademi&TurkeyAikido Katılım Sertifika’larını katılımcılara dağıttı.

İş yaşamında Aikido – Roche Diagnostic

Roche Diagnostic çalışları için Çeşme Altınyunus Otel’de Aikimode Aiki Akademi baş eğitmeni Oğuzhan Ulvi Başkurt Sensei (5.Dan) tarafından 4 saatlik özel ”İş yaşamında Aikido” temalı bir eğitim verildi.

Eğitim kademeli olarak konferans salonunda başladı ve açık havada tamamlandı.

Eğitimde çalışanlar ve yöneticiler için iş yaşamında farkındalık ve duruş temaları ön planda tutuldu. Verimliliği arttırmak üzerine verilen eğitimde, hem teoride hem de pratikte gerçek yaşamdan örnekler vardı. Sonrasında Roche Diagnostic çalışanları teoride anlatılan bu bilgileri fiziksel olarak pratiğe dökmeye çalıştılar.

Dengenin önemi, mesafe kavramı ve doğru zamanda doğru yerde olma üzerine anlatımlar yapıldı. Fiziksel ulgulama ile çalışanlar anlatılan temel bilgileri fiziksel olarak tecrübe edebilme fırsatı yakaladılar.

”İşte verimliliği nasıl arttırabiliriz ? ” ve  ”nasıl başarılı olunur ?” gibi soruların cevapları Aikido bakış açısı ile anlatıldı. Herkesin aslında bir savaşın içerisinde olduğu ve bu savaşı kazanmanın tamamen kendilerini tanımaları ile alakalı olduğunu, basit ve anlaşılır bir dille anlatan Oğuzhan Sensei?in sunumu çalışanlar tarafından çok beğenildi.

Oğuzhan Sensei’ye göre aslında Savaş Sanatları ve İş Yaşamı birbirine aşırı derecede benzeyen ortak özellikler göstermektedir. Örneğin Aikidoda saldırıya uğrayan kişinin saldırıyı önceden sezmesi ve kontrolü ele alarak karşısındakini etkisiz hale getirmesi çok önemlidir. Şirket yöneticileri de piyasayı iyi analiz ederek olası rakip veya tehlikelere karşı hazırlıklı olmalıdır.

Alışılmışın dışında çok farklı bir eğitim tarzı ile katılımcıları hem eğitimin bir parçası yapan, hemde keyifli vakit geçirterek onları bilgilendiren Oğuzhan Sensei, temelde insanı tanımanın ve insanı kazanmak için mücedele etmenin başarıya ulaşılması için yeterli olacağına inananlardan.

Netbook Media Enerji Yönetimi Semineri

Dijital reklamcılık alanında faaliyet gösteren “Netbook Media” firması çalışanlarına farkındalık eğitimini tamamladı. Oğuzhan Başkurt Sensei’in vermiş olduğu eğitime 40’a yakın şirket çalışanı katıldı. Eğitimde enerjinin doğru bir şekilde yönlendirilmesi ve şirketler için verimlilik temaları işlendi.